Rotary Vakfı

Uluslararası Rotary Vakfı, 1917 yılında bir ‘Bağış Fonu’ olarak kurulmuş ve 1928 yılında ‘Rotary Vakfı’ adını almıştır.1931 yılında ‘Trust’, 1938 yılında ise ABD nin Illinois Eyaleti Yasalarına göre ‘Kar Amacı Gütmeyen’ bir kurum olarak tescil edilmiştir.Rotary Vakfı, vakıf senedi ve içtüzüğü doğrultusunda mütevelli heyeti tarafından yalnızca Eğitim ve Hayırsever amaçlı bir kuruluş olarak yönetilir.

Rotary Vakfının amacı, Roteryenlerin sağlıkta iyileştirme sağlayarak, eğitime destek vererek ve fakirliği azaltarak, dünya anlayış, iyi niyet ve barışına katkıda bulunmasıdır.Özellikle çocuk felcinin yok edilmesi hedefine ulaşmak için Polio Plus programını tamamlamaya; eğitsel ve kültürel programlar üzerinde durarak ve bu programları kuvvetlendirerek iyi niyet ve barışın gelişmesini sağlamaya; dünyanın tüm kesimlerindeki insani ihtiyaçların karşılanmasına yönelik ödenekler vermeye ve insanlar arasındaki barışçıl ilişkileri kuvvetlendirmeyi amaçlayan programlara kendini adamıştır.

Uluslararası Rotary’ye bağlı Rotary Vakfı’nın hedefi; sağlık hizmetlerini iyileştirmek, eğitime destek vermek ve yoksulluğu ortadan kaldırmak yoluyla, Rotaryenlerin dünya çapında anlayış, iyi niyet ve barışı geliştirmelerini sağlamaktır.

Rotary Vakfı kulüplere, dünyanın dört bir yanındaki insanların hayatlarını değiştirecek programlara katılma ve bağış projelerine  katkıda bulunma fırsatı verir.  Vakfın bağış programları  ve diğer  programları yalnızca, Rotaryenlerden ve Vakıfla aynı vizyonu - daha iyi bir dünya vizyonunu – paylaşan kardeş kuruluşlardan gelen gönüllü katkılarca desteklenmektedir.

Daha Fazlası