Interact ve Rotaract kulüperi

Interact Kulübü Rotary'ye bağlı 12-18 yaş grupları arasndaki gençlerin, Rotaract Kulübü ise 18-30 yaş grupları arasndaki gençlerin oluşturduğu bir sosyal servis kulübüdür.

Bu kulüplerin amacı kendini kişisel ve sosyal anlamda geliştirmek, insan hakları için farkındalık sağlamak, sorumluluğu ve grup çalışmasını öğrenmek, uluslararası bir vizyon ve bakış açısı kazanmak, ve en önemlisi de bizden daha kötü koşullara sahip insanlara yararlı olmaktır.

ROTARACT NEDİR ? Rotaract, üyelerinin şahsi gelişmelerinde kendilerine yardım edecek bilgi ve becerilerini arttırmak, toplumlarının fiziksel ve sosyal gereksinimlerine hitap etmek ve dostluk ve hizmet çerçevesinde dünyadaki bütün insanlar arasında daha iyi ilişkiler kurmak için 18-30 yaş aralığındaki gençlere fırsat veren ve Rotary kulüpleri tarafından desteklenen kulüplerdir. Rotaract kulüplerinde toplumsal, uluslararası ve mesleki gelişime yönelik hizmetlerin geliştirilmesi bireysel ve takım çalışmaları yoluyla teşvik edilirken gençlerin kişisel ve liderlik konularında gelişimleri sağlanır. Rotaract üyeleri başka insanların hayat şartlarını iyileştirmenin yanı sıra, benzer hedef ve idealleri paylaşan kişilerle uzun yıllar sürecek sağlam dostluk bağları kurarak kendi hayatlarına da değerli bir katkı yaparlar. Rotaract’ın evrensel sloganı “Hizmet Yoluyla Dostluk” dur.

INTERACT NEDİR ? İnteract,Rotary’ nin sponsorluğunda gençler için kurulmuş bir hizmet kulübüdür. Interact kelimesi ‘Uluslararası Hareket’ anlamına gelmektedir. Interact, Rotary nin gençler için yaptığı en kapsamlı projedir.Üyeleri 12-18 yaş arasındaki gençlerden oluşmaktadır.

Interactörler; Liderlik yeteneklerini ve kişisel yeteneklerini geliştirmenin, Her bireyin değerinin kabül edilmesi ve başkalarının haklarına saygı duyulmasını sağlamanın, Bireysel sorumluluk ve ortak çalışmaların değerini anlamanın, Kendilerini geliştirme,zamanını ve kişisel mali durumlarını yönetebilme gibi konularda yaşam becerilerini geliştirmenin, Toplumsal,ulusal ve uluslar arası sorunlar hakkında geniş bir bilgi ve anlayış kazanılması için olanaklar yaratmanın, Tüm insanlar için toplumlararası anlayış ve iyi niyetin gelişmesine yönelik kişisel ve birlikte hareket yollarını bulmayı öğrenirler.